Pirttilahti Tango Experience

  • Facebook

Tämä orkesteri on ainutlaatuinen koko Euroopassa. Ajatus sen kasaamisesta syntyi, kun Sami palasi elokuussa 2017 Yhdysvalloista Stowe Tango Music Festivalilta. Viikko harjoittelua suuren tango-orkesterin rivistössä argentiinalaisten huippumuusikoiden ohjauksessa oli kokemuksena niin vaikuttava, että jotain vastaavaa oli saatava Suomeenkin alulle.

Pirttilahti Tango Experiencen upean soinnin takeena ovat alkuperäissovitukset Buenos Airesista, mm. mestarillisilta Anibal Troilolta ja Osvaldo Puglieselta. Orkesteri pyrkii tavoittamaan musiikissaan äärisävyjä tehden tangosta kuulijoilleen elämyksen. PTE on samaan aikaan voimakas, herkkä, röyhkeä ja hauras.

Vuodesta 2020 alkaen Sami on alkanut säveltää myös uutta suomalaista tangoa orkesterille esitettäväksi.

Bandoneon: Sami Pirttilahti, Henna-Maija Vannemaa, Pasi Nurmi, Jere Kontiainen, Anna-Kaisa Heikkilä, Jonna Pirttijoki, Seppo Lankinen, Jarmo Tinkala

Viulu: Noora Nietosvuori, Ammi Autere, Roope Kivimaa, Kristiina Penttinen, Heli Nurminen, Jarkko Peltola

Sello: Katariina Kumpulainen

Kontrabasso: Hannu Heiniluoma

Piano: Ville Westergård

Laulu: Jonna Pirttijoki

Tango del norte

  • Facebook

Vuonna 2011 perustettu yhtye on soittanut yli 200 konserttia ympäri Suomea, ja esiintynyt myös ulkomailla. Tango del norten laulusolisteina on ollut useita kansainvälisen tason upeita ääniä, Sandra Luna, Angelika Klas, Romina Bianco, Harri Kaitila ja Martin Alvarado. 

Vuonna 2018 FinRecordsin julkaisema duolevy Samilta ja Villeltä sai osakseen paljon kiitosta ja positiivista palautetta. Levyltä löytyy mm. Astor Piazzollan bandoneonkonsertto Aconcagua, jota ei tiettävästi ole aiemmin pianosäestyksellä levytetty. Timanttinen pianosovitus on Villen käsialaa.

Yhtye perustettiin aikanaan kaverusten kiinnostuttua kovasti Piazzollan musiikista, mutta nykyään sen ohjelmisto kattaa laajan kirjon tangoa ja myös muuta eteläamerikkalaista kansanmusiikkia mm. Dino Saluzzilta.

www.tangodelnorte.net

Sami Pirttilahti, bandoneon

Ville Westergård, piano

Heikki Hämäläinen, sello

Sami Pirttilahti - Solo

Sami on rutinoitunut ja kokenut muusikko, jolta sujuu yhtälailla myös juontaminen ja tarinan kerronta musiikin lomassa. Repertuaarista löytyy sekä argentiinalaisia tangoklassikoita että modernimpaakin musiikkia. Myös haitarin yhdistäminen soolokeikalle onnistuu, jolloin voi laittaa pystyyn vaikkapa yhden miehen mittelön suomalaisen ja argentiinalaisen tangon välillä.

 

Sami on innokas tuomaan bandoneonia esille, ja rohkaisemaan uusia kokeilijoita tämän soittimen pariin. Suomesta on lähtöisin jo muutamia huippuluokan bandoneonisteja, kuten Henrik Sandås, Mikko Helenius, Ville Hiltula ja Kristina Kuusisto, mutta "lajikulttuuri" on vielä kovin nuori. Sami on perehtynyt bandoneonin alkeisopetukseen, ja hänen kanssaan voikin turvallisesti ja motivoidusti tarttua uuteen musiikilliseen harrastukseen.