(Coming soon also in english..)

Sami Pirttilahti opiskeli harmonikansoittoa Turun AMK:n Taideakatemiassa Mikko Luoman johdolla, ja valmistui musiikkipedagogiksi erinomaisin arvosanoin vuonna 2016. Samille tärkeitä ja pitkäaikaisia opettajia ovat olleet myös Elina Leskelä ja Kalle Välimaa.

Bandoneonia Sami on opiskellut argentiinalaisen Victor Hugo Villenan mestarikursseilla ja Grammy-voittaja Hector del Curton yksityistunneilla. Häntä ovat ohjanneet myös bandoneonlegendat Nestor Marconi ja Julio Oscar Pane.

Vuonna 2018 Sami voitti kansainvälisen Che Bandoneon-kilpailun Yhdysvalloissa. Tuomariston puheenjohtaja Julio Oscar Pane antoi esityksestä täydet pisteet.

Vuonna 2020 Suomen Harmonikkaliitto valitsi Pirttilahden Vuoden Harmonikkataitelijaksi.

Vuonna 2011 taipaleensa aloittaneen Tango del norte-yhtyeen kanssa Sami on ehtinyt kiertää Suomea ristiin rastiin useamman sadan konsertin verran.

Samin 2018 perustama Pirttilahti Tango Experience on tango-orkesterina vertaansa vailla. Euroopan suurin tangokokoonpano mykistää soinnillaan,

jossa on kuultavissa juuret syvälle Buenos Airesiin kortteleihin. Mikä parasta, orkesteri esittää tangoklassikoiden lisäksi myös omia sävellyksiään suomeksi laulettuna. 

SAMI PIRTTILAHTI - BANDONEON